Venstre
Rasmus Hylleberg
placeholder

Godt nytår!

Man siger, at en pessimist bliver oppe til midnat nytårsaften for at sikre sig, at det gamle år forsvinder, og at en optimist bliver oppe for at byde et nyt år velkommen.

2022 har været et år, som vi kommer til at huske. På den store klinge med krig i Europa, inflation og energikrise. Udfordringer, der vil forfølge os ind i det nye år. På den hjemlige bane med minkkommission, EU forsvarsafstemning og ikke mindst et folketingsvalg og en ny regering henover midten.

Personligt var 2022 også mit første år som folkevalgt i byrådet. Det har været fantastisk spændende at være med til at præge Roskilde fra den post i samarbejde med gode byrådskolleger, og jeg har været meget taknemmelig for mine 636 personlige stemmer til kommunalvalget, der gav mig den mulighed.

Venstre fik desværre et elendigt folketingsvalg, men er endt i regering. Løftebruddet i den forbindelse vil formentlig forfølge Venstre ind i 2023, men SVM-regeringen har udstukket en spændende kurs, og jeg håber Venstre og regeringen holder og lykkes med at skabe resultater henover midten, også når der måske indimellem bliver voldsom søgang. Det skrev jeg en kommentar om i Roskilde Avis inden jul (se nedenfor).

Det var mit første folketingsvalg og trods 1480 personlige stemmer i Roskilde - og et samlet stemmetal på 4096 i storkredsen - var det desværre langt fra nok til en plads på Tinge blandt Venstres tre sjællandske mandater (reduceret fra syv ved 2019-valget). Men jeg glæder mig til at arbejde videre med de stemmer i ryggen til gavn for Roskilde og Venstre frem mod næste folketingsvalg. 

Selvom det er let at finde sorte skyer, valgte jeg personligt at blive oppe for at byde 2023 velkommen! Jeg er overbevist om, at vi kan håndtere og finde gode svar på udfordringerne omkring os, og at vi har mange muligheder for at styrke Venstre og sætte positive aftryk på Danmark, hvis vi griber mulighederne sammen.

Lad 2023 blive et godt nytår!

Rasmus

frikvarteret er slut

placeholder

Det politiske frikvarter er med regeringsdannelsen slut både for Socialdemokratiet og Venstre. Løftebruddene vil formentlig hænge længe over Venstre, men jeg tror alligevel, det er det rigtige valg at gå med i en regering. Det skrev jeg en kommentar om i Roskilde Avis op til jul, som du kan læse her:

“Danmark har fået en ny regering – et spændende nybrud med den mangeårige blokpolitik og langt om længe en mulighed for, at fløjene ikke skal sætte dagsordenen i dansk politik. 

Venstrefløjens frikvarter er slut, som den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon fornøjet konstaterede i Børsen. "Der kan være masser af energi og sjov i et frikvarter, og man kan nyde det voldsomt, mens det varer. Men hvis man tror, at det aldrig bliver alvor – at klokken aldrig ringer ind igen – så tager man grundlæggende fejl”. 

Frikvarteret er også slut for Venstre og resten af blå blok, der forsømte at skabe en positiv vision for Danmark og satsede på, at minkskandalen kunne fælde Mette Frederiksen, men sådan gik det ikke. 

Venstre og blå blok fik en ordentlig øretæve, Socialdemokratiet og Mette Frederiksen fik et rigtig flot valg, og der er rødt flertal i Folketinget. Det spinkleste af slagsen heldigvis, og det har både Socialdemokratiet og Venstre taget bestik af – og nu fundet sammen på midten i et fornuftsægteskab med Moderaterne. 

Nu er klokken ringet ind for dansk økonomi, velfærd og forsvar, og SVM-regeringen har med regeringsgrundlaget taget et første lovende tilløb til at formulere et fælles projekt, der tager fat om udfordringerne i vores velfærdssamfund, styrker Danmarks internationale engagement og skaber et stærkt grønt alternativ til en fejlslagen rød klima- og energipolitik."

Læs hele kommentaren her: SVM-Regering - frikvarteret er slut

placeholder
Copyright © 2020 Rasmus Hylleberg.
Ønsker du at kontakte Rasmus Hylleberg, kan du skrive til rasmushy@roskilde.dk

Rasmus Hylleberg
c/o Venstres Landsorganisation Søllerødvej 30 Holte 2840 Danmark