Venstre
Rasmus Hylleberg - Roskildekredsen
placeholder

KÆRE %recipient.navn%

Fest, farver og cykelløb sparkede sommeren i gang med et brag af en folkefest i Roskilde og klædte vores by i gult. Om lidt kommer folketingsvalget, og forhåbentlig kan vi også gøre det til en folkefest - og stemme Roskilde i gult igen. Det har jeg skrevet en kommentar om i denne uges Roskilde Avis. Derudover har jeg skrevet to debatindlæg i Berlingske i juli om hhv. klimapolitik og velfærd og valgfrihed. I kan finde indlæggende nedenfor. 

Venstre har siden sidste valg haft en svær periode, men forhåbentlig lykkes vi med at skabe medvind op til valget. Jeg glæder mig til mit første folketingsvalg og håber, at mange af jer vil bakke op om mig og Venstre i valgkampen, så vi her i Roskilde fastholder Venstre som Danmarks største borgerlige parti og lykkes med at få både Venstre og Roskilde i den gule førertrøje igen! 

Vi skal stadig være det parti, der har de bedste ideer til at gøre Danmark mere rigt, mere frit og åbent for verden - den opgave kan andre ikke løfte. Det har Jakob Ellemann tidligere skrevet en fin kronik om, som er god at genopfriske op til valgkampen

På gensyn og god valgkamp!

Rasmus

kend din kandidat

 - åbent hus 20. august

Sæt kryds i kalenderen lørdag den 20. august kl. 13 og nogle timer frem og kig forbi Egebjerg 2 i Himmelev, hvor jeg bor. Vi krydser fingre for godt vejr og tænder grillen og byder på øl og vand og kaffe efter frokosten.

Vi kontrollerer ikke partibogen ved indgangen, så tag endelig familien med, hvis det gør det lettere at rive et par timer ud af kalenderen og komme afsted.

Programmet er uformelt med sommerhygge, politisk dialog og kampagneideer henover kaffen i hyggeligt selskab med andre gode Venstrefolk.

Send en mail til mig på rasmushy@roskilde.dk, hvis du/I kommer. Tilmeldingsfrist senest søndag den 14. august.

støt kampagnen

placeholder

Kampagne er hårdt arbejde, men også hyggeligt og sjovt fællesskab, hvis vi er mange til at deles om opgaverne. Jeg er sammen med kredsbestyrelsen ved at lægge sidste hånd på flyers, program for torvedage mv.

Nogle af de faste kampagneelementer er omdeling af flyers og ophængning af plakater, når valget udskrives. Meld gerne tilbage til mig snarest, hvis I har lyst til at omdele en stak flyers eller være med at hænge plakaterne op!

Ellers bliver omdrejningspunktet Facebook. Avisreklamer og andre fremstød har vi pt. fravalgt pga. økonomien. Heldigvis er det gratis at dele Facebook-opslag eller kommentere på opslagene indimellem, så det må I meget gerne gøre, når I synes det passer, og I forhåbentlig kan støtte budskaberne.

Endelig kan I støtte kampagnen økonomisk - alle bidrag er velkomne og gør en forskel og går ubeskåret til folketingsvalget! Flere har allerede støttet på MobilePay med nogle "plakater" og første donation på 10.000 kr. er netop modtaget i går - tusind tak!

I kan bruge MobilePay 14921 eller sende støtte via kredsens kontonr. i Danske Bank: 9570-12493487.

placeholder

sommerens debatindlæg 

placeholder

øget valgfrihed giver bedre velfærd 

Kommentar i Berlingske Tidende den 30. juli

Når vi overordnet har en velfungerende offentlig sektor i Danmark, er det, fordi vi samtidig har givet gode muligheder for private skoler, daginstitutioner, plejehjem og hospitaler for at nytænke og udfordre den offentlige sektor med at lave det bedste tilbud til lige netop dig og mig. Konkurrencen sikrer innovation og billigere løsninger, så vi får mest for vores skattekroner.

Hvis vi skal beholde den solide opbakning til vores velfærdssamfund, som der er bred opbakning til på tværs af partiskel, bliver en af de vigtigste opgaver de kommende år derfor at styrke det frie valg og inddrage private spillere på velfærdsmarkedet, men i store træk fastholde den fri og lige adgang for alle. Ellers vil os, der tilhører den velstillede middelklasse, i stigende grad gøre som Mette og Pia og vælge egne løsninger, når den offentlige løsning ikke passer til vores familie.

I kan læse resten af artiklen på Berlingske eller på min hjemmeside her: https://rasmushylleberg.dk/artikler

lad os sætte turbo på den grønne omstilling med naturgas og atomkraft

Kommentar i Berlingske Tidende den 14. juli

De seneste måneder har der været en politisk kamp i EU om, hvorvidt naturgas og atomkraft skulle være en del af klimaløsningen eller problemet – og den landede forleden med Europa-Parlamentets blåstempling af begge energiformer. Heldigvis. 

Det var efter min opfattelse en god dag for europæisk energipolitik, for den grønne omstilling og ikke mindst for verdens fattige.

Vindmøller og solceller løser ikke klimaudfordringen alene. Gas udleder omtrent det halve CO2 i forhold til kul, og virkeligheden er mange steder i Europa og især globalt, at alternativet til gas er kul og olie de kommende årtier, ikke sol og vind. Atomkraft er CO2-fri og en ny generation af atomkraftværker kan blive et afgørende element i den grønne omstilling, men det kræver stadig mange penge til forskning og udvikling. Sol og vind udgør knap 2 pct. af den globale energiforsyning og vil med den planlagte udbygning blot ryge op på omkring 10 pct. i 2050. Derfor er gas og atomkraft en vigtig del af den grønne omstilling. 

Det er også en rigtig god beslutning for verdens fattige, fordi de har brug for enorme mængder energi for at løfte sig ud af fattigdom. Frem mod 2060 vil den globale middelklasse vokse i et omfang, så der skal bygges en by svarende til New York - hver eneste måned de næste 40 år. Det kræver investeringer i sol og vind, men også gas og atomkraft, hvis de skal have samme muligheder, som vi har haft. Og det skal de selvfølgelig. Moralsk er det uanstændigt, hvis vi aktivt modarbejder de energi- og klimainvesteringer, der er forudsætningen for at udrydde verdens fattigdom. 

I kan læse resten af artiklen på Berlingske eller på min hjemmeside her: https://rasmushylleberg.dk/artikler

stem roskilde i den gule førertrøje

Roskilde Avis den 3. august

Folketingsvalget handler også om Roskilde. Vi har brug for at komme med i udbryderfeltet igen efter flere år i hovedfeltet. Når starten går til folketingsvalget, håber jeg, at du vil støtte dit lokale Team Roskilde! De personlige stemmer afgør, hvem der ender på sejrsskamlen, og jeg vil opfordre til, at du stemmer personligt på en lokal folketingskandidat uanset, om du stemmer rødt eller blåt. 

Læs resten af artiklen i Ugeavisen eller her på min hjemmeside: 

placeholder

placeholder
Copyright © 2020 Rasmus Hylleberg - Roskildekredsen.
Ønsker du at kontakte Rasmus Hylleberg - Roskildekredsen, kan du skrive til rasmushy@roskilde.dk

Rasmus Hylleberg - Roskildekredsen
c/o Venstres Landsorganisation Søllerødvej 30 Holte 2840 Danmark