Venstre i Vejen Kommune
 

Ny kommuneforeningsformand 2022

af formand Arne Buchholt, Hjerting


Jeg hedder Arne Buchholt, er 43 år ung, gift med Gitte, der driver kuskeskole.

Vi har 2 børn Alberte på 11 og Alfred på 10 år og bor i Hjerting lidt uden for Rødding.

Til daglig driver jeg en lille enkeltmandsvirksomhed med planteavl og udlejning af mandskab og maskiner indenfor landbrug og entreprenørbranchen.

Jeg startede i organisationsarbejde i LandboUngdom som 16 årig med bestyrelsesposter lokalt, senere regionalt og sluttede med at være næstformand i landsorganisationen. Sidenhen sad jeg som formand for den lokale landsbyforening i nogle år. I Venstre regi har jeg været medlem af bestyrelsen for Røddingegnens Venstre i en del år og blev for 4 år siden valgt som næstformand i kommuneforeningen. Og er altså nu valgt som formand for kommuneforeningen.

 

Hvordan ser jeg Venstre i Vejen Kommune?


Det var skidt at vi mistede borgmesterposten, ingen tvivl om det! Men det er sket og så må vi få det bedste ud af det.

Vi er stadig det største parti i byrådet med en meget aktiv byrådsgruppe. Vi har 3 udvalgsformandsposter, en tredjedel af pladserne i økonomiudvalget samt formandsposten for Vejen Forsyning, så vi har stadig masser af mulighed for indflydelse i Vejen Kommune, hvis vi samarbejder med borgmesteren og det øvrige byråd.

Borgmesterposten giver mange muligheder, men kan også begrænse et partis ideologiske udvikling, da borgmesteren og partiet altid er nødt til at være de samlende i byrådet.

Jeg mener, vi i de kommende år skal udnytte tiden til at debattere politik og ideologi med hinanden, så vi sammen kan give Venstre i Vejen kommune ny energi og en stærkere platform til kommunevalget i 2025. Vores opbygning med lokale vælgerforeninger ser jeg som en styrke, da det giver bedre mulighed for at høre om, hvad der røre sig lokalt rundt i kommunen. Jeg ved godt det til tider kan være svært at finde nye medlemmer til bestyrelserne. Jeg tror, vi skal kigge på om organiseringen af bestyrelserne kan gøres anderledes. Der er jo mange, der gerne vil hjælpe med en bestemt opgave, men ikke synes de kan afse tid til at sidde i bestyrelsen de næste år frem.

 

Det var lidt tanker fra den nye formand. Jeg håber vi ses i Venstre.

 
 
 
Ønsker du at kontakte Venstre i Vejen Kommune, kan du skrive til vejen.venstre@gmail.com

Venstre i Vejen Kommune
c/o Venstres Landsorganisation Søllerødvej 30 Holte 2840 Danmark